
En aquestes fotografies podeu veure la premsa que hi ha al celler vell. Ara estan acabant les obres d'un altre espai restaurat, on hi ha les tines antigues, que han estat dividides en més compartiments, i que serveixen per fer la primera fermentació del raïm - un cop extreta la rapa-, i per fer-hi la fermentació del most després de ser premsat.
Aquestes són algunes de les


Amb la varietat de garnatxa roja fan un vi dolç que vam tenir el plaer de tastar i que passava molt bé. Massa bé. Vam tastar també el vi jove Demontre -dimoni-, que també era boníssim, lleugerament àcid, molt agradable. No som grans experts en

Què és el vi natural? Resumint molt (hi ha tota una filosofia i una "normativa" al darrera) direm que és un vi elaborat amb el fermentat del propi raïm o del most , sense afegir sulfits -que maten els ferments-, ni els conseqüents afegits artificials de ferments, ni aromatitzacions, ni filtratges excessius. Està elaborat amb raïm ecològic, procedent de vinyes sense tractar (les mínimes aplicacions de sofre i coure, acceptats en agricultura ecològica, per combatre els atacs dels fongs). El resultat és un vi viu, dinàmic, que requereix ser consumit en un temps relativament breu - uns dos mesos, ara a la primavera-... Però això no és cap problema, perquè és tant bo que no arriba mai al límit de "picar-se"!!
Podeu veure alguna fotografia més en aquest enllaç
I aquest és el bloc de Can Torres
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada