dilluns, 15 de febrer del 2010

OlideCoop som un conjunt de persones que ens hem trobat per crear un grup de consum crític, responsable i ecològic.

Actualment el formem uns 20 nuclis familiars que pretenem consumir de forma col·lectiva diferents productes (alimentació, higiene...), mitjançant un funcionament assembleari.

El tipus de consum que ens plantegem permet buscar una major proximitat i millor relació entre productors i consumidors, la disminució o eliminació d’intermediaris i un millor coneixement de les caracterísitiques dels productes que es consumeixen, entre altres. I en línies generals, representa una forma de consum més justa, crítica i, perquè no, transformadora.

La idea sorgeix de la necessitat de crear aquestes alternatives de consum i de la inexistència d’un grup d’aquestes caracterísitiques a Girona. Després d’uns mesos de feina prèvia, OlideCoop s’ha constituït recentment com a associació i ha començat a funcionar des del mes de març del 2010 .

OlideCoop ha comptat amb el suport d’altres grups de consum o cooperatives com La Manduca de St. Feliu de Guíxols, L’Economat de Castellar del Vallès i el grup de consum del Pla de l’Estany.

En aquest sentit OlideCoop també pretén fer una tasca, a mesura que vagi essent possible, de sensibilització i difusió de formes alternatives de consum i de suport a iniciatives semblants que puguin sorgir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada